Violenta domestica nu trebuie sa mai fie tabu

violenta domestica colaj (7)“Am cunoscut-o pe Bogdana acum vreo doi ani, mai întâi doar de pe blog, apoi si live, la diverse evenimente la care am fost împreună. Să spun că m-a impresionat ar fi puțin, ea de fapt m-a vrăjit pur și simplu și dacă mi-ar cere cineva să-i spun zece dintre cele mai puternice femei pe care le cunosc, ea ar fi sigur în primele trei. O femeie puternică, frumoasă, deșteaptă, cu niste copii pe care îi crește exemplar, dar în primul rând o femeie puternică. Ei bine, femeia asta de toată admirația, vă spun, scrie articolul ăsta și mă lasă fără cuvinte.

Pe de alta parte, pozam in cuplul perfect. Eram match made in heaven, si cum si-ar fi putut imagina cineva ce era in spatele acestei relatii aparent perfecte dintre doi oameni frumosi si educati. Si cum as fi putut eu sa rup tot lantul, cine m-ar fi crezut pe mine? Cui i-as fi putut povesti fara sa ma simt acoperita mai mult de rusinea si umilinta pe care deja le simteam cu fiecare episod? Si nu au fost toti anii un calvar, pentru ca asta e paradoxul. Sunt alternate momente de extaz cu momente de agonie, si mereu speri ca poate s-a schimbat ceva, ca nu se va mai intampla.

Inveti sa ierti, o data, de doua ori, de trei ori, de cincizeci de ori, inveti sa intorci obrazul, povestea se repeta fidel de fiecare data, te obisnuiesti, inveti sa traiesti cu asta, ajungi sa ti se para normal, simti ca oricum nu meriti mai mult, nu meriti ceva mai bun, si intr-un final ajungi sa crezi ca asa este peste tot.

Bogdana

E un articol despre violența domestică scris din perspectiva celei care a trăit-o la un moment dat pe pielea ei. Nu m-aș fi gândit niciodată că un om pe care eu îl văd atât de frumos (nu numai fizic, ci și frumos ca om), puternic, plin de viață, se poate să fi trecut cândva, în viață, printr-o perioadă în care violența făcea parte din viața ei.”

 

Articolul intreg aici.