Judecatorii braileni, de partea victimelor violentei domestice

Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie(republicata in 2012) este invocata tot mai des in instantele brailene, iar rezultatele nu intarzie sa apara. Tot mai multi avocati reusesc sa obtina ordine de protectie pentru clientii lor, victime ale violentei in familie, si, nu de putine ori, sotii recalcitranti sunt dati afara din locuinta, in baza hotararilor judecatoresti. Mai nou, sunt admise probe constand in inregistrari audio-video.

victima si agresorUn caz relevant este cel al unei brailence din cartierul Hipodrom, mama a unei fetite in varsta de 7 ani, care, nemaisuportand amenintarile si injuriile pe care i le aducea sotul aflat mai mereu in stare avansata de ebrietate, a apelat la serviciile unui avocat, obtinand din partea instantei emiterea unui ordin de protectie. Astfel, in toamna anului trecut, Ana Ecaterina M. a introdus actiune civila pentru emiterea unui ordin de protectie, fiind reprezentata de avocatul Bogdan Botea. Femeia l-a chemat in judecata pe sotul ei, Costel M., care, din luna februarie 2012, “a inceput sa consume bauturi alcoolice in exces”, provocand scandaluri in familie, scandaluri la care asista si fetita de doar 7 ani, Maria M.

In motivarea cererii, reclamanta a precizat, printre altele, ca “fiind zilnic in stare de ebrietate, paratul provoaca scandaluri la domiciliu in prezenta copilului minor, care a fost nevoit sa plece la bunici pe perioada vacantei”. Prin comportamentul sau, barbatul “creeaza presiuni psihice asupra familiei, in special asupra copilului in varsta de 7 ani”. “Costel M. are un caracter social extrem: doarme pe strazi, urineaza in balconul locuintei, are conflicte permanente cu vecinii”, a mai precizat braileanca devenita fara voia ei victima a violentei in familie.

 

Citeste mai mult aici.