Decesul unei femei aduce violența în lumina reflectoarelor

Justiția kosovară nu protejează dreptul la viață, au declarat experții în chestiuni cetățenești după ce un caz recent de violență domestică s-a soldat cu o crimă.

photo

În 18 mai 2011, Diana Kastrati, o locuitoare din Pristina, a fost ucisă de soțul său, după ce cererea sa de protecție de urgență împotriva violenței domestice a fost respinsă de Curtea Municipală din Pristina.

Părinții lui Kastrati au sesizat recent Curtea Constituțională din Kosovo, care a afirmat că drepturile individuale ale lui Kastrati au fost încălcate de refuzul Curții Municipale din Pristina de a se conforma obligației sale constituționale și legale de a emite ordinul de protecție de urgență.

Curtea constituțională a decis că a existat o încălcare a dreptului la viață și că autoritățile nu au luat măsurile necesare.

Gezim Kastrati, tatăl Dianei, a declarat pentru SETimes că el și soția sa au înaintat cazul la Curtea Constituțională pentru a contesta sectorul justiției din Kosovo în speranța că autoritățile vor lua mai multe măsuri preventive atunci când cetățenii se află în situații domestice periculoase.

Potrivit legii, poliția și instanțele trebuie să ofere protecție femeilor și fetelor afectate de violența domestică.

 

 

Citeste articolul intreg aici.