Violenţa domestică, demonstrată în plină stradă

ADRA România a participat alături de Poliţia Capitalei la un eveniment pentru prevenirea violenţei în familie, care a avut loc pe 1 octombrie, arată un comunicat remis Semneletimpului.ro.

Cel mai important moment în cadrul acestui eveniment a fost dat de punerea în scenă a unei piese de teatru, jucată cu actori profesioniști şi regizată după un caz real de violență în familie al unei beneficiare a serviciilor ADRA România. Piesa s-a jucat de două ori, în Pasajul Nicolae Bălcescu, între orele 10.00 şi 14.00.

media-videoAcțiunea aceasta desfășurată cu ocazia zilei de 1 octombrie, Ziua Prevenirii Violenței în Familie, se încadrează într-un tablou mai amplu, ținand cont de faptul că toată această săptamână a fost marcată de Poliția Română ca Săptămâna Prevenirii Criminalității. Ne-am bucurat foarte mult să fim în această zi alături de partenerii noștri si să facem aceste lucruri frumoase împreună“, a declarat comisarul-şef Filică Silianovici, de la Serviciul Prevenire al Poliţiei Capitalei.

Cu această ocazie s-au purtat discuții cu cei interesați, au fost distribuite pliante și broșuri informative cu mai multe detalii despre acest subiect, dar și cu detalii în legătură cu modul în care se pot accesa serviciile sociale care se pot oferi gratuit unei victime a violenței în familie.

Mă bucur că v-am întâlnit azi aici, că am văzut aceste lucruri și că am putut sta de vorbă pe acest subiect. Apreciez foarte mult ceea ce faceți acum și personal sper ca în acțiunile următoare să puneți accent și mai mare pe prevenire în acest domeniu“, mărturisea unul dintre participanții la eveniment.

Ne dorim ca prin astfel de evenimente să atragem atenția tuturor asupra fenomenului violenţei domestice care și în România a luat amploare într-un mod îngrijorător. Vrem, pe de o parte, ca tinerii de azi să nu devină agresorii de mâine, cei care acum sunt în categoria celor care își maltratează partenerii de viață să înteleagă că dau dovadă de multă lașitate acționând în acest fel, iar, pe de altă parte, să ajutăm victimele violenței în familie să ne ceară ajutorul. ADRA România va continua și în acest sfârșit de an printr-o nouă campanie care se va desfășura în perioada celor 16 Zile Mondiale de Luptă Împotriva Violenței în Familie, să ducă acest deziderat la îndeplinire“, a declarat Sorin Goleanu, Directorul Executiv al ADRA România.

Articolul intreg aici.