Cuplu: 6 semne ca este un barbat violent

Relatia voastra a debutat firesc, cu senzatia de “fluturi in stomac” si sentimentul ca el este barbatul vietii tale. Acum insa simti ca esti captiva in propria relatie, mai ales ca el a avut grija sa te izoleze de tot ce inseamna prieteni si micile placeri care iti erau rezervate. Scandalurile de prin ziare, in care tot mai multe vedete recunosc ca au avut o relatie violenta cu iubitii si sotii lor, iti sporesc si mai mult teama ca ai cazut prada unei relatii abuzive.

impacare cuplu tineri (7)

Pentru a fi sigura ca nu vei avea parte de un astfel de tratament din partea partenerului tau, iata mai jos 6 semne care te vor ajuta sa iti dai seama ca iubitul tau este un barbat violent.

1. Este manipulativ

Acesta reprezinta unul dintre motivele pentru care femeilor le este greu sa iasa dintr-o relatie abuziva. Abilitatea partenerului de a le manipula si de a le face sa creada ca sunt dependente de el atinge cote maxime in cazul unui barbat violent.

2. Te controleaza si este gelos

Faptul ca iti umbla in telefon, iar tu ii permiti este un alt semn ca ceva este in neregula in relatia voastra. Putina gelozie nu strica nimanui, insa cand aceasta este dusa la extrem ar fi cazul sa iei masuri.

3. Te pedepseste 

Oamenii abuzivi tind sa faca exces de putere, iar el si-o poate manifesta in diverse feluri. Daca tipa la tine, te critica in public sau iti interzice anumite placeri cum ar fi o iesire in oras, inseamna ca ai un alt motiv sa il parasesti.

4. Tinde sa nu te respecte

Uita-te cu atentie la cum le respecta pe celelalte femei din viata lui, mama sau sora. Daca si pe ele le trateaza ca o chelnerita, ca si cand totul i s-ar cuveni, poate ar trebui sa te reorientezi.

5. Are un trecut tumultos

Poate ai auzit ca a mai avut relatii care au implicat violenta fizica sau verbala insa ai preferat sa nu le dai crezare. A crede ca poti sa il schimbi este una din cele mai mari greseli pe care le poti face.

6. Te izoleaza de familie si prieteni 

In general, barbatii violenti te vor doar pentru ei si vor incerca sa te izoleze de toate persoanele dragi tie, inclusiv de familie. Daca iubitul tau gaseste mereu cate o scuza pentru a nu merge in vizita la socrii si nici nu doreste ca tu sa faci acest lucru, inseamna ca ar trebui sa fii cu bagare de seama pe viitor. Incearca sa il introduci in cercul tau de prieteni si vezi cum reactioneaza. Probabil ca te va lua imediat la intrebari si isi va manifesta gelozia.

 

Citeste articolul original aici.