Victimele violentei domestice, uitate de lege.

Sute de mii de femei sunt abuzate de cei care le spun ca le iubesc. Violenta verbala este urmata de cea fizica, iar uneori se ajunge la crima. In cele mai multe cazuri, victimele nu isi reclama agresorii, poate si pentru ca le este frica.

violenta domestica (17)Autoritatile nu pot face prea multe, iar lupta trebuie sa o dea tot cea care indura abuzul. Batausii ajung dupa gratii, dar numai dupa ce si-au ranit grav victima ori au ucis-o. Umilite si agresate, sute de femei din Romania rabda ani in sir batai crunte. Multe nu au unde sa se duca sau nu gasesc sprijin la autoritati.

Giulia Crisan, avocat: “Daca nu i se deschide, politia nu are dreptul sa intre pe o proprietate privata, iar in cazul in care nu exista ordin de protectie, se aplica legile din Codul Penal privind infractiunile de violenta“.

O femeie din Bucuresti era batuta in fiecare zi de iubitul ei. A reusit sa-l scoata din casa si sa ceara ajutorul politiei. Cu greu i-a fost primita o plangere la Sectia 7.

I-am zis ca mi-e frica, ca e foarte agresiv. Mi-a zis: ‘haideti, de ce va e frica de chestiile astea, de ce ve e frica?! Ca dumneavoastra trebuie sa fiti mai autoritara’. Ma invata cum sa fac…“, spune femeia.

Dupa ce si-a dat seama ca Politia nu o sa o protejeze, de frica, femeia si-a luat concediu si a stat inchisa in casa doua saptamani. A trebuit sa se intoarca la munca. Era vatman pe tramvai. Iubitul a urmarit-o, s-a urcat dupa ea in cabina si a injunghiat-o cand ea se afla pe scaun.

 

 

Citeste articolul original aici.