COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 31 iulie 2013

Mai multe organizaţii neguvernamentale cer excluderea din PD-L a lui Traian Tămagă acuzat că şi-ar fi bătut logodnica şi ar fi stropit-o cu benzină ca să îi dea foc

Mai multe organizaţii neguvernamentale au cerut astăzi, printr-o scrisoare deschisă adresată Organizaţiei de Femei a PD-L şi conducerii PD-L, să-l excludă din partid pe Traian Tămagă, secretar executiv al PD-L Argeş, pentru că şi-a bătut logodnica şi ar fi stropit-o cu benzină cu intenţia de a-i da foc.

„Din respect pentru electoratul pe care-l reprezentaţi, avem speranţa că nu veţi lăsa să treacă neobservat acest caz grav de violenţă asupra unei femei şi veţi proceda la excluderea din partid a lui Traian Tămagă, întrucât a dat dovadă de un comportament care este în totală disonanţă cu respectul pentru valoarea şi demnitatea fiinţei umane” – susţin organizaţiile, care cer totodată PD-L să dea un semnal de toleranţă zero faţă de violenţa împotriva femeilor.

ONG-urile semnatare consideră că faptele de violență ale personalităților publice împotriva femeilor trebuie aspru sancționate inclusiv prin codurile deontologice ale structurilor din care fac parte, întrucât aceştia reprezintă lideri de opinie ce influențează percepția publicului despre comportamentele acceptabile în societate. Dacă rămân nesancționate, astfel de fapte se constituie în precedente ce contribuie la creșterea fenomenului violenței împotriva femeii. Dimpotrivă, dacă sunt sancționate public, vor conduce la descurajarea unor fapte similare în viitor.

Traian Tămagă, secretar executiv al PD-L Argeş, fiul lui Constantin Tămagă, senator PSD în Argeş urma să se căsătorească în luna august cu logodnica sa. Bănuind că aceasta nu îi era fidelă, politicianul şi-a bătut logodnica cu pumnii şi picioarele, a stropit-o cu benzină şi a ameninţat că îi dă foc. Femeia ar fi reuşit să scape de acesta, s-a închis într-o cameră unde şi-a anunţat familia care a sunat imediat la Poliţie.

 

Organizaţii semnatare:

Asociaţia Front

Societatea de Analize Feministe AnA

Centrul Filia

Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen (A.L.E.G.)

Fundația Proiectul de Educație Civică și Dezvoltare Academică

Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice

Asociaţia Anais

Centrul Parteneriat pentru Egalitate

Asociaţia Transcena