OMS: O treime din femeile din lume, victime ale violenţei domestice

Peste o treime din femeile din întreaga lume au fost victime ale violenţei fizice sau sexuale, un fenomen care constituie o problemă globală de proporţii, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

victima violenta domestica

Cele mai multe femei au fost atacate sau abuzate de soţii ori prietenii lor, iar problemele de sănătate provocate includ oase rupte, vânătăi, complicaţii legate de sarcină, depresie sau alte boli psihice, susţine raportul.

Violenţa împotriva femeilor reprezintă o problemă sanitară globală de proporţii epidemice“, a declarat într-un comunicat directorul general al OMS, dr. Margaret Chan. “Sistemele sanitare din întreaga lume pot şi trebuie să facă mai mult pentru femeile care sunt supuse violenţelor“, a adăugat aceasta.

Raportul, ai cărui autori sunt doi experţi în domeniul politicii sanitare, Charlotte Watts şi Claudia Garcia-Moreno, relevă faptul că aproape două cincimi (38%) din femeile victime ale crimelor au fost ucise de partenerii lor, iar 42% din femeile victime ale violenţei sexuale sau fizice au suferit leziuni grave.

 

Citeste articolul intreg aici.