Portretul unei victime a violentei domestice

De cand a fost publicata prima poveste chinuitoare a lui Maggie de abuz domestic la sfarsitul lunii februarie pe LightBox și între timp, și de la arestarea fostului iubit a lui Maggie Shane, fotografa Sara Naomi Lewkowicz a continuat să documenteze povestea lui Maggie prin fotografii și video.

Violența în familie este de multe ori protejata de ochii publicului. De obicei, auzim doar o înăbușite prin pereți sau o vedem manifestata în vânătăi șterse galbene și violet pe o femeie care “a intrat într-un zid” sau a “căzut pe scări.” În ciuda unei mișcari pentru a crește gradul de conștientizare a violenței domestice, noi încă o tratam ca pe o crimă privata, chiar daca acesta este si treaba noastră.

În timpul meu ca un fotojurnalist independent și candidat de master de la Universitatea din Ohio, una dintre cele mai mari provocari din cariera mea a venit în noiembrie 2012, în timp ce lucram la un proiect despre stigmatul asociat cu a fi un ex-pușcăriaș. Dintr-o data, un incident de violență în familie a devenit în mod neașteptat si interesul meu.

I-am întâlnit pe Shane și Maggie acum două-luni si  jumătate înainte. In sud-estul Ohio era încă cald in acea perioada de timp și plin de festivaluri regionale mici. M-am dus la Festivalul de porumb dulce Millersport pentru a trage prima mea misiune, pentru o clasă de fotografie editoriala. Aproape imediat, am văzut un om acoperit de tatuaje, inclusiv o piesă enorm pe gât pe care scria, “Maggie Mae.” Tinea in brate o fată frumoasă, mica, cu bucle blonde. Modul său blând de a se purta cu ea dezmințiteau tatuajele si modul intimidant in care parea el , și m-am apropiat să întreb dacă as putea lua portretul lor.” povesteste fotografa Sara Naomi Lewkowicz.

In filmul de mai jos, revista TIME prezintă versiunea multimedia a poveștii, care oferă o actualizare asupra vieții lui Maggie in care ea se descurca cu provocările vietii si incearca din rasputeri sa treaca peste ele, având in acelasi timp grijă de familia ei.

 

Sursa: LightBox Time.