Cand casnicia nu mai inseamna nimic

Azi, 8 iunie 2012, in ziarul Libertatea am citit despre o femeie în vârstă de 38 de ani, din Medgidia, care a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a fost bătută crunt de către soţul său. Puteti citi articolul aici.  Potrivit articolului, dupa un scandal conjugal, bărbatul, care era băut, şi-a luat soţia la bătaie, lovind-o crunt cu pumnii, în special în zona capului, iar la scurt timp femeia şi-a pierdut cunoştinţa. Ea a fost transportată la Spitalul Municipal Medgidia, în stop cardio-respirator, dar cadrele medicale nu au reuşit să-i salveze viaţa.

Din păcate, și viața bărbatului este acum distrusă, ca și a celor șase copii pe care îi aveau împreună. Și atunci, ne gândim, la ce bun să se ajungă la astfel de situații? Care e avantajul, scopul și folosul acestor metode barbare ale unora? Probabil că dacă nu pot convinge prin forța argumentului, atunci forța fizică e singura care le mângâie orgoliul și îi face să se simtă stăpâni pe situație… până când vine ziua plății și  a regretelor.

Nu cred că voi putea înțelege niciodată de ce un bărbat își bate soția, cum de are fățărnicia să facă acest lucru și neobrăzarea de a se lăuda uneori cu asta. Nu cred că există om care să nu greșească, dar să recurgi la violență domestică față de o persoană pe care se presupune că o iubești și o respecți, mi se pare cea mai mare greșeală. Și totuși citesc zilnic în presa românească despre astfel de cazuri… și sper de fiecare dată că voi trăi momentul la care se vor aplica măsuri drastice față de asemenea persoane.