Ana Birchall: România face eforturi pentru semnarea şi ratificarea Convenţiei privind violenţa împotriva femeilor

România face eforturi consistente pentru semnarea şi ratificarea Convenţiei de la Istanbul cu privire la violenţa împotriva femeilor, a declarat deputatul social-democrat Ana Birchall, care a participat la Strasbourg la dezbaterea organizată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, pe tema progresului înregistrat în vederea implementării Convenţiei de la Istanbul, cu privire la violenţa împotriva femeilor.

victima si agresor

Semnarea Convenţiei asupra Prevenirii şi Combaterii Violenţei împotriva Femeilor şi a Violenţei Domestice are un rol important pentru Guvernul României şi i se va acorda prioritate. România face eforturi semnificative pentru a ratifica această Convenţie“, a afirmat Ana Birchall, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al PSD.

Parlamentarul PSD a arătat că România a avut o contribuţie importantă la realizarea textului Convenţiei prin participarea activă a reprezentanţilor Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

În ceea ce priveşte poziţia României în legătură cu implementarea Convenţiei, trebuie precizat că ţara mea a fost reprezentată în Comitetul Ad Hoc pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei împotriva Femeilor şi a Violenţei Domestice, al cărui rol a fost să realizeze textul Convenţiei. Astfel, România a contribuit la acest document printr-o participare activă a unui reprezentant din partea Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale încă din aprilie 2009“, a spus deputatul PSD

Ana Birchall a adăugat că la nivelul ţării noastre s-a început o campanie de informare în legătură cu importanţa Convenţiei, explicând că educaţia este un instrument puternic pentru asigurarea echităţii şi a egalităţii.

Am început o campanie de informare asupra importanţei Convenţiei, prin seminarii şi dezbateri programate în următoarea perioadă în întreaga ţară. Educaţia este cel mai puternic instrument pentru asigurarea echităţii şi egalităţii. De aceea, pentru a preveni violenţa în familie, practic orice formă de violenţă, fie că vorbim de violenţă fizică, emoţională, psihică, violenţă economică sau violenţă împotriva copiilor, trebuie să conştientizăm că violenţa nu este niciodată o soluţie. Violenţa mereu naşte violenţă“, a subliniat Ana Birchall.

 

Citeste articolul intreg aici.