Jandarmii sălăjeni s-au alăturat campaniei pentru prevenirea violenţei în familie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ( DGASPC) Sălaj derulează în perioada iulie-noiembrie un proiect pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie. Printre instituţiile partenere se numără şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj.

Potrivit reprezentanţilor IJJ Sălaj, campania, desfăşurată sub egida “Eşti abuzat? Cunoaşte-ţi drepturile!” şi coordonată de echipa intersectorială locală Sălaj, îşi propune informarea şi prevenirea populaţiei, conştientizarea consecinţelor pe care le produce violenţa şi abuzul familial.

Violenţa în familie este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă societatea contemporană. Gravitatea problemei este dată atât de creşterea alarmantă a cazurilor de violenţă familială cât şi de urmările pe care le are dezvoltarea psiho-socială a celor afectaţi.

femeie_batuta_de_sotPotrivit sursei citate, vineri, 26 iulie, jandarmii prezenţi la Zilele Cetăţii pentru a asigura ordinea publică, au desfăşurat, în paralel, şi o acţiune de informare a populaţiei, prin distribuirea unui număr de 200 de pliante informative, împreună cu jandarmi din compartimentul Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Campania pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie va continua şi în perioada următoare, prin desfăşurarea altor activităţi specifice. Pentru a sesiza faptele de violenţă în familie, cetăţenii pot apela telefonul de urgenţă 112 sau dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj la numărul de telefon 0260669722.

 

Sursa: magazinsalajean.ro