Share it to stop it. Violenta ia sfarsit atunci cand o faci cunoscuta!

O mare de femei cu esarfe negre la ochi. Zgomote haotice, batai in usa, in podea, tipete sugrumate, frica simtita in pori, fiori reci pe spate si neputinta. Timp de 10 minute toti cei prezenti au experimentat tacerea, la un nivel destul de intens, insa incomparabil mai slab decat realitatea dura, tacerea unei victime, tacerea unui martor si mustrarile de constiinta aferente. Orice poveste de violenta domestica nespusa reprezinta nepasare si complicitate.

media-fotoLucrurile dure din viata noastra nu pot fi comunicate delicat. Nici n-are sens. Duritatea cere expunere sincera si claritate in exprimare. Violenta si abuzul produc povesti de viata dureroase.

De cele mai multe ori victimele violentei in familie, fie ea verbala sau fizica, sunt persoane nevoite sa ramana in mediul nociv al abuzurilor sau sunt fiinte ce spera in schimbarea celor de langa, in imbunatatirea situatiei. O multime de femei abuzate interpreteaza gesturile de gelozie, posesivitate si agresiune in stare incipienta ca gesturi de iubire. O multime de victime ale abuzurilor isi iubesc agresorii. Din pacate, foarte multi dintre noi nu stim nici jumatate din informatiile necesare intelegerii unor astfel de situatii. De multe ori judecam insa cu nesat si de tot atatea ori judecata dura si etichetarea merge catre victime.

 

Articolul intreg aici.