O nouă victimă a legii pentru prevenirea și combaterea violenței în familie

La Alba Iulia a fost înregistrată luni dimineața o faptă de agresiune în familie care ne oferă un argument ca la carte nouă, organizațiilor nonguvernamentale care luptăm pentru protecția femeii în familie.

DAR NU AVEAM NEVOIE DE ACEASTĂ VICTIMĂ!

Din știrea realizată de PROTV,

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/injunghiata-de-sotul-gelos-desi-vecinii-au-chemat-de-doua-ori-politia-medicii-au-salvat-o-in-ultima-clipa.html

din răspunsul purtătoarei de cuvînt a IPJ Alba, subcomisar Luminița Prodan, reiese că poliția a fost chemată de două ori într-un interval de 6 ore să intervină într-un coflict de violență în familie, de două ori agresorul a fost dus la secție și tot de două ori a fost eliberat. De fiecare dată agresorul a căutat-o pe victimă și în final a atacat-o cu cuțitul rănind-o suficient de grav încît, după operație diagnosticul ei să fie indecis între viață și moarte.

Iată cum, pentru că legea nu are NICI O LEGĂTURĂ cu realitatea în care ea este aplicată, femeile sunt în pericol de moarte. Lucrătorii de poliție vor spune că ei aplică legea. Și, pe drept cuvînt! Ei nu pot aresta preventiv o persoană dacă fapta pentru care persoana respectivă este suspectată aduce, conform Codului Penal, o pedeapsă mai mică de 5 ani. Reținerea, măsură preventivă care poate fi luată în scopul prevenirii săvîrșitii altei infracțiuni, poate fi luată pentru 24 de ore.

În cazul violenței în familie, a violenței în cuplu, o serie de factori favorizează repetarea violenței și pun în pericol viața victimei. Și nimeni nu este vinovat, toți RESPECTĂ LEGEA!

Ce anume ar fi putut să o salveze pe această femeie?

În primul rînd o procedură specifică pentru cazurile de violență. Reținerea agresorului, cercetarea de urgență a cazului, emiterea unui ordin de protecție de urgență și, posibil, arestarea preventivă.

Toate acestea sunt lucruri pe care organizațiile specializate în domeniu le cer de ani de zile. Atîta timp cît agresoul va rămîne nepedepsit va ști că poate să face ce pofetește! Important e să n-o omoare, nu? Dacă o omoară, se schimbă treaba!

Întrebăm încă o dată Ministerul Public: DE CE ERA NEVOIE DE O NOUĂ VICTIMĂ? Și mai ales: COLLAGE1DE CÎTE VICTIME MAI ESTE NEVOIE?

2 raspunsuri
  1. diana armie
    diana armie says:

    iar ma apuca „damblaua” si-mi vine „sa dau cu cutitu-n piatra” cind aflu asemenea grozavii! nu demult,la noi in comuna a fost omorita o femeie ,mama a trei fetite.de nenumarate ori a cerut ajutor si nu s-a facut mare lucru.rezultatul?e moarta si au ramas bietele fetite in grija strainilor.cind spun eu ca ar fi suficient un streang,unul singur,mi se spune ca-s ceva ruda cu Hitler…dar,zau…unul din aceste bestii umane daca ar fi „agatat”asa in public,va asigur ca s-ar impuntina aceste evenimente.veti spune si dvs ca-s neam cu Hitler,nu-i nimic,atita timp cit ramin in viata femeile care sint mame si trebuie sa-si creasca si sa-si educe copiii.SITUATIILE EXTREME IMPUN MASURI EXTREME,va spun eu!sint sute de femei omorite de barbati,si nici unul nu a fost „lichidat”pt aceasta fapta.pina nu se iau masuri dure,vor continua sa ucida.si noi ii „punem”la pastrare,mai si cheltuim bani cu ei sa ii „cazam” si sa ii hranim…cind cu un streang am fi mult mai eficienti…iar banii i-am putea folosi pt cresterea si educarea copiilor.sint neam cu Hitler?

  2. mihaela
    mihaela says:

    Nu stiu cum e cu neamurile, dar stiu ca ajuge sa te scoata din orice rabdare cit de putin conteaza viata unor femei in tara asta. Nu e bine sa fii furios. Dar nu mai e deloc bine sa fii rabdator. Da, trebuie sa nu ne mai lasam calcate in picioare. Sa speram ca o sa avem putere sa ne luptam cu perversiunea promisiunilor frumoase!

Comentariile sunt închise.