VIOLENTA DOMESTICA – Afla povestea unor maramuresence care, desi au fost batute si maltratate de soti, au devenit independente si au un camin al lor

masca vd 3Criza financiara si problemele de zi cu zi le transforma pe tot mai multe femei in victime ale violentei domestice. Un pumn sau o palma sunt trecute cu vederea de multe dintre aceste victime, in speranta ca bataile vor inceta. Lipsa banilor le determina pe multe dintre femeile agresate sa nu mai spere la o viata normala, fara abuzuri. Si mai grav este ca, de multe ori, si copiii sunt supusi acestor umilinte, impreuna cu mamele lor. In sprijinul victimelor au venit autoritatile, care le ofera un loc unde pot sa se refugieze din calea sotilor violenti. Datorita lor si a faptului ca au reusit sa treaca peste frica, unele femei au reusit sa invinga problemele avute.

Maramuresencele care sunt victime ale violentei si care se tem sa plece de langa agresor pentru ca nu s-ar putea descurca singure din punct de vedere financiar pot totusi sa fie ajutate. In Baia Mare exista Centrul Tranzit, un loc special pentru femei si copii, in care acestia pot locui pe o perioada determinata de timp. Cele care aleg sa vina aici beneficiaza nu doar de un acoperis deasupra capului, pentru ele si copii, cat si de hrana si consiliere. Cele mai multe dintre femeile care ajung aici sunt fie trimise din Unitatea de Primire Urgente a spitalului, dupa o bataie serioasa aplicata de sot sau concubin, fie sunt aduse de catre politie in urma depunerii unei sesizari de agresiune.

 

Citeste articolul intreg aici.

Vezi video aici.