Numărul cazurilor de violenţă domestică, în creştere în Hunedoara

stop-violenta-domesticaViolența domestică tinde să înlocuiască afecțiunea și înțelegerea din sânul famiilor hunedorene. La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara s-au înregistrat doar în primul trimestru al acestui an cinci cazuri de femei abuzate de partenerii de viaţă. Spre comparaţie, anul trecut au avut loc 10 astfel de cazuri.

”În anul 2013 – trim I, direcţia a fost sesizată şi s-a intervenit pentru 5 mame (12 copii), dintre care 2 mame (fiecare cu câte 1 copil) sunt din zona Valea Jiului. În cazul celor 2 mame din zona Valea Jiului s-a intervenit astfel: 1 mama cu copilul au beneficiat de serviciile centrului maternal; 1 mama a solicitat ordin de protecţie prin Instanţă, iar pentru copil a fost stabilită măsură de protecţie”, au declarat reprezentanții DGASPC Hunedoara.

 

Pentru trei dintre copiii care au trăit drame în sânul familie s-au stabilit măsuri de protecție, iar o mamă a cerut o ordonanță președențială. Dintre cele 5 mame, o mamă şi-a retras plângerea şi a refuzat consilierea sau alt sprijin.

 

Citeste articolul intreg aici.