Batută și amendată pentru că a țipat când o bătea soțul

Antena 3 a prezentat un caz șocant: o femeie a fost amendată pentru că a țipat în timp ce era bătută de soțul ei. O ieşeancă de 41 de ani a fost amendată cu100 de lei pentru că a făcut prea mare gălăgie atunci când soţul o lovea cu furca. Femeia nu a mai suportat loviturile partenerului de viaţă şi a sunat la poliţie, care i-a dat o amendă pentru tulburarea liniştii publice. Poliţiştii au afirmat că şi bărbatul a fost sancţionat, acesta fiind nevoit să plătească o amendă de 200 de lei. Femeia a făcut plângere împotriva procesului-verbal de contravenţie şi a deschis acţiune de divorţ.

În urma acestei știri vine firesc întrebarea: ce ar fi trebuit să facă femeia lovită de propriul soț? Probabil reprezentanții aceia ai Poliției consideră că ar fi trebuit să tacă și eventual să suporte în continuare. Din fericire, femeia a reacționat și în mod corect a chemat Poliția. Soțul său a fost amendat, ea de asemenea. Ulterior, femeia a contestat procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi a deschis acţiune de divorţ. Este un exemplu de femeie foarte curajoasă și stăpână pe viața ei. Ea știe că nu a greșit cu nimic când a țipat, că ea era victima violenței în familie și nu era un agresor al liniștii și ordinii publice. În consecință, a decis să divorțeze. Este metoda pe care ea a găsit-o de a se apăra de soțul care a devenit agresor.

Din păcate, în exemplul de mai sus, reprezentanții Poliției nu au adoptat cea mai corectă conduită: în loc să protejeze o persoană devenită victimă a agresiunii în familie, ei au sancționat-o pentru că a făcut prea mare gălăgie atunci când era lovită.

Felicitări doamnei pentru curajul de a lua atitudine și de a se distanța de agresor!

***Spuneți-ne părerea voastră despre acest subiect ***